Sikeres és a járványügyi-statisztikákat figyelembe véve nagyon fontos, hogy pénteken a Testnevelési Egyetemen 48 hallgató, oktató és munkatárs vette fel, többségében harmadik oltást.

Dr. Lacza Zsombor, a TE tudományos rektorhelyettese, az OrthoSera ügyvezetője, mint az egyik főszervező, annak külön is örült, hogy hárman az első oltásukat kapták az eseményen.

Zökkenőmentesen és szép számú érdeklődő mellett zajlott pénteken az oltás a Testnevelési Egyetem B5-ös épületében, a rendelőben, ahol stílszerűen az elsők között vette fel a 3. oltását, Dr. Lacza Zsombor, a TE tudományos rektorhelyettese. Már előzetesen lehetett tudni, hogy komoly az érdeklődés az oltás iránt, mivel 53-an regisztráltak a TE felületein. Végül pár lemondást és néhány helyszíni regisztrációt követően 48-an kaptak oltást az orvosi rendelőben kialakított oltóponton, ahol minden résztvevő Pfizer vakcinát kapott.

Az oltási napot a szervezők külön is megköszönték a Semmelweis Egyetemnek és a Kormányhivatalnak, valamint a lebonyolító Testnevelési Egyetem Sportélettani Kutató Központ munkatársainak.  Az oltás felvétele után Dr. Lacza Zsombor hangsúlyozta:

„Erősen emelkedik a járványveszély és ezzel párhuzamosan csökken a korábban megszerzett védettség, különösen azokban, akik nem oltás révén, hanem betegségen átesve lettek ideiglenesen védettek. Éppen ezért fontos mindenkinek felvennie a 3. oltást, amelynek hatékonyságát már nemzetközi kutatások is igazolják. Az antitestmérés is jórészt szükségtelenné vált, mivel az oltás felvétele ettől függetlenül célszerű.”