A kinesiotape alkalmas, de legalábbis gyakran használt eszköz elülső térdfájdalom kezelésére. Bringások számára két megoldást célszerű használni: a klasszikus kétoldali, hosszanti lefutásút vagy a patella körüli tapinget kiegészítve egy alsó haránt szalaggal.

  1. Fogj egy hosszú, 20-30 cm-es 5 cm széles szalagot, majd hosszában vágd végig ketté, így két hosszú, de keskeny szalagot kapsz. Az ábrán látható módon, enyhe feszítés mellett tedd fel a térdkalács két oldalára hosszában, az alsó és a felső végek lehetnek egymáson is.
  2. Hogy erősebb legyen a hatás, célszerű ezzel párhuzamosan egy másik szalagot is feltenni, amely kissé távolabb fut, azaz a térd oldala felé kívül és belül.
  3. Másik megoldás, ami sokaknak jót szokott tenni, hogy egy széles, 15 sm hosszú szalaggal keresztben a térdkalács alatt erősíted meg, szintén enyhe feszítés mellett. Az alábbi képeken mindkét megoldás jól látható.

A bringázás utáni térdfájdalomnak több oka lehet, ne feledd hogy a kinesiotape alábbi alkalmazása csak az elülső térdfájdalomban, annak is enyhe fokozatában nyújt segítséget.