Az OrthoSera Magyarország vezető vérszérum-fejlesztő vállalata, amely a vér regeneratív lehetőségeit és erejét hasznosítja a betegségek kezelésében, terápiás eszközként.

Az OrthoSera tevékenysége jelenleg a csont beültetésére, a beteg ízületek kezelésére, a sebgyógyulásra, valamint a fogászati és ortopédiai indikációkra összpontosít. A vérszérum magas regenerációs potenciállal rendelkezik és ennek alapján az OrthoSera már három technológiát is eljuttatott a klinikai felhasználásig.

A BoneAlbumin lényegében egy szérum albuminnal impregnált beültethető csontszövet, amelyről kimutatták, hogy aktiválja a csontvelő őssejtjeit ezáltal gyorsabb és jobb csontgyógyulást eredményez. Ez a szövettermék már elérhető és klinikai tanulmányok bizonyítják hatékonyságát a sportsebészetben és a fogászati kezelések során.

Másik sikeres technológiánk is ezt a koncepciót viszi tovább, mivel egy sajátos, növekedési faktorokban gazdag szérumfrakció (hiperakut szérum vagy hypACT) elkülönítésére szabadalmaztatott módszert alkalmazunk, amely kimagasló hatást mutatott az artrózis által érintett csont-, porc- és őssejt populációk regenerációjának elősegítésében. A hiperakut szérum alkalmazható sajátvér injekció formájában, de fejlesztés alatt van a stabil vérkészítmény is.

Az OrthoSera emellett szakmai tudását és technikai kapacitását felajánlva a koronvírus-járvány alatt az Innovációs és Technológiai Minisztérium kérésére és támogatásával plazmakészítmények előállításával tevékenyen részt vett a pandémia elleni harcban.

Szérum termékek

Ortopédia

Őssejt-aktiváló csont- és ízületi regenerációs szérumok

Fogászat

Szérum albuminnal impregnált humán csont allograft, a fogászati csontpótlók következő generációja

COVID

konvaleszcens szérumterápia
a gyógyultak vérplazmájából

Igazgatóság

Dr. Lacza Zsombor

Alapító, az igazgatóság elnöke. Kutatóorvos, ortopéd-traumatológus szakorvos, az MTA doktora.

VÁRKONYI ATTILA

a FastVentures tulajdonosa, az OrthoSera vezető befektetője sikeres exitek a biotechnológia területén

LANTOS CSABA

az OTP Bank volt vezérigazgató-helyettese tapasztalt egészségügyi befektető a közép-kelet-európai régióban