Ismert tény, hogy sok százezer ember életét mentheti meg a vérplazmaadás! A Nemzetközi Plazmaadó Héten az OrthoSera is köszöni azoknak, akik az elmúlt másfél évben segítségüket felajánlva vérplazmát adtak csapatunk szervezésében.

Mivel terveink szerint hamarosan egy modern Plazmacentrumot nyitunk, fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a koronavírus-járvány alatt eddig, és ezután is komoly segítség, életmentő lehet a betegek számára a vérplazmaterápia.
A Nemzetközi Plazmaadó Héten világszerte a plazmaadás fontosságára hívják fel a figyelmet, és azokat a segítőkész embereket ünneplik, aki plazmát adnak, hogy abból életmentő gyógyszerek készüljenek. Ezen a héten többet hallhatunk arról is, hogy milyen készítmények forrását jelenti a vérplazma, és milyen betegségek gyógyítására alkalmasak ezek a gyógyszerek. Az október 4-8. között zajló Nemzetközi Plazmaadó Hét célja, hogy minél többen kedvet kapjanak a plazmaadáshoz.

Az elmúlt években Európa-szerte csökkent a vérplazmaadásra hajlandó emberek száma, pedig Európában 300 000 beteg élete függ vérplazmából származó gyógyszerektől. Minden évben egyre több plazmaadásra van szükség a vérplazmából származó gyógyszerek iránti növekvő igény miatt. Az európai plazmaszükséglet 30%-át az Egyesült Államokban gyűjtött import vérplazmából kell, hogy pótolják.

#OrthoSera #plazmaadás #plazmacentrumdélipoint