BoneAlbumin™

OrthoSera Dental Termékek

A BoneAlbumin egy élő donációból származó csontpótló.

Az élő donáció azt jelenti, hogy csípőprotézis beültetésekor felszabadul a combcsont feje, ami egy kb. 5 cm átmérőjű csontgolyóként képzelhető el. Ebből a csontgolyóból készül a granulátum (őrlemény), blokk (különböző méretű szabályos testek: kocka, hasáb, henger, gyűrű, stb.), illetve a CT felvétel alapján személyre szabott, 3D-s térformák.

BoneAlbumin brossúra (HU)BoneAlbumin brossúra (EN)

CORTICO-SPONGIOSUS GRANULÁTUM

Kis szemcseméret (0,5 – 1,0 mm)
Közepes szemcseméret (0,5 – 1,5 mm)
Nagy szemcseméret (1,0 – 2,0 mm)

CORTICALIS GRANULÁTUM (BMG)

Szemcseméret: 0,5 – 1,5 mm

SPONGIOSUS BLOKK

8 x 8 x 8 mm
8 x 8 x 16 mm
10 x 10 x 10 mm
10 x 10 x 20 mm

CORTICO-SPONGIOSUS BLOKK

10 x 10 x 10 mm,

corticalis lemezzel fedve az egyik oldalon

10 x 10 x 20 mm,
corticalis lemezzel fedve az egyik nagy oldalon

CORTICALIS LEMEZ

15 x 10 x 2 mm

3D CADCAM INDIVIDUÁLIS CSONTBLOKK

Koponya CT alapján számítógéppel tervezve
Kérjen ajánlatot!

Gy.I.K.

RÉSZLETES INFORMÁCIÓK ÉLŐSZÓBAN

Nyugat-Magyarország:
Bánki Zsuzsanna
+3670 614 5312
zsuzsanna.banki@orthosera.com
Budapest és Kelet-Magyarország:
Lutring Maja
+3670 623 2361
maja.lutring@orthosera.com

MI AZ INDIVIDUÁLIS CSONTBLOKK?

Az individuális csontblokk, egy koponya CT alapján egyénre szabottan számítógéppel előre megtervezett csontblokk, melyet egy téglatest alakú steril, humán, nyers csontblokkból faragunk ki az előre megtervezett formára. Faragás után újra tisztításra, sterilizálásra kerül, majd albumin-fehérjés bevonatot kap és liofilizálják. Ezután steril csomagolásban jut el a beültetés helyszínére.

MENNYIBE KERÜL ÉS HOGYAN LEHET MEGRENDELNI?

Telefonon: Bánki Zsuzsanna +36706145312
CBCT felvételt kérjük a következő e-mail címre: zsuzsanna.banki@orthosera.com
Esetfelvételi adatlap

HOGYAN KÉSZÜL?

A tervezéshez koponya CBCT felvétel szükségeltetik, mely készülhet saját rendelőben, amennyiben a rendelő nem rendelkezik saját CT készülékkel, vagy állandó partnerrel képalkotás terén, regionális partnerünket is fel lehet keresni. A CT felvétel beérkezése után visszajelzünk, hogy megfelelő-e a CT pontossága. (Amennyiben a felvétel regionális partnerünknél készült, ezt mi bonyolítjuk a partnerrel.) Ha megfelelő a CBCT felvétel, indulhat a tervezés, ha nem, javaslatokat teszünk a CT készülék beállításaira és a felvételt meg kell ismételni. Abban az esetben, ha a rendelőben nem sikerül megfelelő CT felvételt készíteni, fel kell keresni regionális partnerünket. A tervezés, a megfelelő CT-felvétel rendelkezésére állásától számított egy hét alatt elkészül, majd elküldjük a megrendelőnek jóváhagyásra. Ez a kért változtatások mindegyikénél megismétlődik, míg jóváhagyásra nem kerül a tervezés. Jóváhagyott terv birtokában megkezdjük a faragást, mely egy hetet vesz igénybe, a kifaragott csontblokkot visszajuttatjuk a Gyártó Szövetbankba, ahol tisztítják, sterilizálják, albumin fehérjével vonják be és liofilizálják. A folyamat így 4 hetet vesz igénybe, a kommunikációs időket leszámítva. A folyamatot hosszabbíthatja, ha az igényelt méret eltér a szokásostól. A kész individuális csontblokkot kiszállítjuk a felhasználás helyszínére.

MENNYI IDŐT ALATT KÉSZÜL EL?

A tervezés és kivitelezés időtartama 1+3 hét, melyből az első hetet onnan számítjuk, mikor rendelkezésre áll a használható CBCT felvétel. Ez a tervezés időtartama. A három hetet pedig akkor, mikor a megrendelő által jóváhagyott tervezés birtokában vagyunk. Ez alatt történik a csontblokk kifaragása, a tisztítás, újra sterilizálás; albumin fehérjés bevonatot kap a csontblokk, majd liofilizálják, a folyamat végén pedig steril csomagolásba kerül és készen áll a szállításra. A 1+3 hét nem tartalmazza tehát a szükséges kommunikációval és esetlegesen a CBCT felvételek megismétlésével, vagy újra tervezéssel töltött időt.

MIT ÉRDEMES TUDNI MIELŐTT MEGRENDELEM?

Az individuális csontblokk kivitelezése szoros kommunikációt igényel, a minél gyorsabb lebonyolítás és a minél pontosabb eredmény érdekében. Ha saját CT-készülékkel, vagy saját partnerpraxisban nem sikerül megfelelő CBCT felvételt létre hozni, a tervezést csak regionális képalkotó partnerünknél készült CBCT felvételre áll módunkban elkészíteni. A CT felvételek transzportálása, és a tervek megtekintése, megfelelő számítástechnikai felkészültséget igényel a praxistól, ehhez lehetséges, hogy le kell tölteni egy-két új programot.